Blog

Arama / Filtreleme
Psikoloğa Gitmek... 13-07-2019

Yazar : Psikolog Mine Sütcü

Psikoloji

Psikoloğa gitmek...

Zaman zaman çevremizde ki bazı insanlara psikolojik destek alması gerektiğini söylediğimizde “Ben deli değilim”, “Sicilime işlenirse,sonra karşıma çıkarsa”, “Ben kendi kendimi tedavi ederim”, “Komşumla paylaşır rahatlarım” vb. cümlelerle karşılaşırız. Psikoloğa sadece “delilerin” gidebileceği düşüncesi eskiden daha yoğun kabul gören yanlış bir düşünce olmasına rağmen maalesef günümüzde  halen bu düşünceye sahip olanlarımız vardır.

Vücudumuzun herhangi bir organında rahatsızlık hissettiğimizde doktora gitmekte sakınca görüyor muyuz? Aksine hemen gidip sorunu anlamayı tedavi olmayı istiyoruz. Psikolojik yardım alma konusunda ise tam tersi, isteksizlik, önemsizlik söz konusu olmaktadır. Oysa ki Psikolojik sorunlarında beyinle doğrudan ilişkisi olduğu düşünüldüğünde beyninde bir organımız olduğu gerçeğini değiştirmez. Psikolojik yardımsız geçirilen her an, o sorunun katmerlenerek daha da büyümesine yol açar. Tabiki ailenin desteği, bireysel olarak sorun çözme becerisi, arkadaşların varlığı çok önemli. Fakat bazen öyle şeyler yaşarız ki, o sorunun içinde boğuşurken olayları objektif değerlendiremeyebilir, alternatif düşünceler oluşturamayabiliriz. Bu noktada bir Ruh sağlığı uzmanından destek almak önemlidir. Psikolojik destek almak sizi yetersiz, güçsüz, deli yapmaz. Aksine dahada güçlenir, sorunla başetmek için doğru kaynağı kullandığınız için o zorlu dönemi kolay atlatmanızı sağlar.

Psikoloğa gitme kararı aldınız, peki psikolog seçiminde neye dikkat etmelisiniz?

Türk Psikologlar Derneğinde akredite edilmiş, Ülkemizde ve yurtdışında diploması geçerli bir üniversitenin Psikoloji bölümünden mezun olmasına, bunun ardından Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimini ve gerekli terapi eğitimlerini tamamlamış olmasına, mesleki eğitimi, yaklaşımı, tecrübesi gibi kriterleri değerlendirebilirsiniz.

Bu temel kriterleri sağladığını düşünüyorsanız, buradan sonrası sizin kişisel seçiminize dayanıyor. Psikolog-Danışan arasında ki ilişki ve iletişim çok bireysel ve biriciktir. Başkalarının referansları önemli olabilir ama yeterli değildir.

Uzm. Klinik Psikolog Mine Sütcü

Uzman Klinik Psikolog Mine Sütcü

Gelin Birlikte Çözelim..

Fevzi Çakmak Mah. 1. Yay Sk. No:1 Kat: 6/ 65 Ertuğrul Plus Plaza/ UŞAK

Pazartesi-Cuma :

11:00-19:00

Cumartesi-Pazar :

Kapalı

Randevu Başvurusu